• Ny mobiltelefon? Anledningar till att köpa begagnat

Ny mobiltelefon? Anledningar till att köpa begagnat

Ny mobiltelefon? Anledningar till att köpa begagnat

I Sverige byter vi i snitt mobiltelefon var 18e månad. Allt med i takt som marknaden utvecklas, nya modeller tillkommer och gamla fasas ut så söker vi efter ständig förnyelse och förbättring. Men hur försäkrar man sig egentligen om att man får valuta för pengarna och det bästa erbjudandet? Svaret kallas begagnade mobiltelefoner – och här får du reda på varför!

Samma kvalité som i butik

När vi letar efter en ny mobiltelefon så är givetvis kvalité en mycket viktig faktor som spelar roll. Det är också därför som många av oss hellre väljer att handla splitternya telefoner istället för redan använda modeller; Vi är mån om kvalitén. Men tänk om man kunde försäkra sig om att kvalitén var densamma som i butik – skulle du då handla begagnat? Troligtvis!

På Swedphone så ser vi till att alla telefoner vi saluför är rigoröst testade och kvalitetskontrollerade. Detta innebär att alla skavanker putsas och fixas till innan telefonerna läggs ut för försäljning i vår webbshop. Detsamma gäller även eventuella reservdelar eller repiga/spruckna skärmar. Du ser med andra ord mer eller mindre ingen skillnad på våra telefoner och de som finns nya i butik.

Miljö- och ekovänligt med begagnade modeller

För dig som vill göra en godhjärtad insats för vår planet och vill tjäna några extra plus på karmakontot så är begagnade mobiltelefoner ett perfekt recept. Många telefoner slängs helt i onödan som sen slutar på enorma återvinningsfabriker alldeles för tidigt. I somliga fall kan telefonen till och med sluta upp på ett sopberg i tredje världen.

Tungmetaller, giftiga ångor och toxiner går aldrig komma ifrån utan istället måste människans metoder i elektronikavfall förfinas. Tyvärr så är vi lite för snabba på att slänga eller kasta mobiler – så genom att handla begagnat gör du naturen en björntjänst.

Begagnade mobiler billigt – slipp överpriser

Den kanske största faktorn till varför man ska handla exempelvis en begagnad iPhone 6 eller andra modeller är för prisets skull. Begagnade mobiler billigt finns det gott om här på Swedphone. Ofta kan du hitta modeller som är rejält under marknadspriset och samtidigt har garantier giltiga. Du slipper de hutlösa överpriserna många mobilbutiker tar ut i avgift och kan istället göra ett ekonomiskt smart val. Lägg tusenlapparna du kan spara på något annat roligt istället. Samma känsla som hos en ny telefon fast för en billigare peng.

Begagnade smartphones online

Att handla begagnade mobiler online har tidigare varit förknippat med jobbiga e-postmeddelanden, säljare som aldrig svarar eller otydliga blocket-annonser. Det har helt enkelt inte alltid fungerat smidigt och många gånger är kvalitén sämre än vad som utlovats – nog med det säger vi.

Via Swedphone känns det som om du handlar i vilken webbshop på internet som helst där man köper mobiler. Den enda skillnaden är att vårt sortiment innehåller begagnade modeller istället för nya. Du som kund kan smidigt betala med kort, faktura eller delbetalning samt får mobilen hemskickad direkt till din hemadress.

Sist men inte minst ser vi även till att ta bort all personlig data från samtliga våra telefoner. När du handlar via oss så finns det ingen risk att kontakter, bilder eller annan information som inte tillhör dig dyker upp.

Så om du inte tidigare var övertygad om att begagnat är bra – tänk lite annorlunda och ta till dig tipsen ovan.