• Begagnade mobiltelefoner är inte pinsamt - tvärtom

Begagnade mobiltelefoner är inte pinsamt - tvärtom

Begagnade mobiltelefoner är inte pinsamt - tvärtom

En begagnad mobiltelefon är för många lite stigmatiserat och nästan lite pinsamt att köpa. Man vill inte gärna skylta med att man handlat något som redan är använt utan istället föredrar man det allra nyaste. Gärna ur den inplastade originalförpackningen som kommer från butiken. Så hur kommer detta sig och framförallt – hur kan vi slå hål på myten om att begagnat är sämre? Här får du svaret i vår artikel om begagnade mobiler.

Det finns vissa saker man med glädje handlar begagnat utan skam eller tveksamheter. Bilar, båtar, stugor och generellt sätt större objekt. Mindre saker däremot eller produkter som utsätts för slitage som kläder eller mobiler bringar däremot lite mer tveksamhet – och helt utan anledning. När man köper en begagnad mobiltelefon så kan det ske i många former och det behöver inte alltid ske på köp- och säljsiter.

Köp begagnade mobiler online

Visste du till exempel att många gånger är en begagnad mobiltelefon minst lika bra som en ny? Här på swedphone.com ser vi exempelvis alltid till att byta ut eventuella delar som har drabbats av slitage. Det kan handla om en repig skärm, dålig kameralins eller lös hem-knapp till exempel. Med andra ord när du handlar begagnade mobiler online i vår webbutik är du säker på att inget är trasigt eller sitter löst. Detta är en lyx som är väldigt få förunnade när man köper en begagnad mobil.

Givetvis får man med originalförpackning och all dokumentation som kan tänkas behöva. Mobilen har genomgått en grundlig och mycket noggrann upputsning och ser som sprillans ny ut. En begagnad mobil kan ha minst lika repfri, blänkande och vacker skärm som en ny.

Köpa använda mobiler ännu billigare

För dig som däremot inte ställer de allra högsta kraven på att mobilen du handlar måste vara i absolut nyskick så kan du komma ner ännu mer i pris. Ibland gör det inte så mycket om det finns någon skavank på ett hörn eller liten repa någonstans. Huvudsaken är att telefonen fungerar, är prisvärd och snabbt kommer till användning. Så resonerar åtminstone många av de kunder som handlar av oss. Vi tar enbart in mobiler från auktoriserade verkstäder där modellerna har genomgått tester och verifikationer innan de lämnas ut till vidareförsäljning. Så trots en liten detalj som är sliten eller att mobilen är begagnad så fungerar den minst lika bra.

Så vad kan vi då konstatera? Nämligen att begagnade telefoner har utvecklats från att vara någonting vi handlar på blocket eller av kompisen till en hel industri. Det ligger helt enkelt lönsamhet i att byta ut trasiga delar, putsa upp och återförsälja gamla mobiltelefoner. Du som kund får njuta av betydligt lägre priser än om du hade köpt den ny i butik. Samtidigt kommer en gammal telefon till användning utan att behöva kastas eller slängas.

Så om du står i valet och kvalet mellan olika mobiler inför ditt inköp. Oavsett vilken modell du i slutändan bestämmer dig för att välja – överväg att handla den begagnad. Vi på Swedphone.com hjälper dig gärna och du är alltid varmt välkommen i vår webbutik.